Dodatna oprema za supanje

Za supanje resda ne potrebujemo kakšne posebne dodatne opreme, a kar nekaj kosov si lahko priskrbimo, ki pridejo zelo prav. Vsak, ki se namerava kolikor toliko resno posvetiti supanju, tudi rekreativno, bo poleg sup vesla in deske potreboval še nekaj dodatne opreme. Najbolje je že takoj pomisliti tudi na to, po možnosti pa kar vse skupaj kupiti v kompletu. Tako bo za sup cena najbolj ugodna, oprema pa najbolj kompletna.

Kaj pravzaprav potrebujemo? Brez deske in sup vesla seveda ne bo šlo, a to je obvezna oprema, ne dodatna. Med dodatnimi kosi pa je posebej nepogrešljiva zračna tlačilka. Ker pri supanju stojimo na napihljivi deski, je seveda ključnega pomena to, da jo dobro napolnimo in s tem zagotovimo maksimalno nosilnost ter druge lastnosti deske. V času neuporabe lahko desko izpraznimo, kar je lažje za pospravljanje in prenašanje. Zračna tlačilka je pri nakupu nove opreme običajno že vključena, tudi če kupimo le desko brez sup vesla oziroma brez kompleta dodatne opreme. Nadalje pride zelo prav tudi varnostni pas, ki poskrbi, da deske ne izgubimo v primeru padca z nje. Med valovi deska sicer hitro izgine izpred oči, kar enostavno rešimo z varnostnim pasom. Med dodatno opremo lahko uvrstimo tudi plavuti za desko, ki izboljšajo stabilnost in upravljanje na vodi – tudi plavuti so običajno že priložene sami deski, lahko pa jih seveda nabavimo tudi posebej, čeprav za začetnike to ni priporočljivo. V mnogih kompletih je vključen še set za popravilo supa v primeru poškodb, ta nudi lepilo in obliže. Za konec pa gre med pomembno dodatno opremo za supanje omeniti še torbo za prenašanje.

Za sup cena torej ne pomeni le stroškov sup vesla in deske, upoštevati je treba še vrsto drugih kosov opreme. Na srečo pa lahko te večinoma dobimo kar v kompletu, pri tem pa je za sup cena pravzaprav še ugodnejša.