Konjičkove delavnice 2014

 

Konjičkove urice (med šolskim letom) in konjičkove delavnice (med počitnicami) so odlična priložnost za otroke med 6 in 10 leti, da se že zgodaj naučijo odgovornost do živali, hkrati pa kvalitetno preživijo svoj prosti čas v naravi s prijetno družbo.

Konjičkove urice so letom primeren pristop v živalski svet. Konj otroke privlači, želijo si stik z njim, vendar hkrati v njih obuja strah do velike močne živali. Mi pa otrokam omogočamo stik in spoznavanje konj, tako da otrok premaga strah in okrepi lastno samozavest. Nauči se varen in primeren pristop h konju, spozna njegov značaj in ob tem se navadi potrpežljivosti, ki jo konj  zahteva. Prav tako spozna raznolikost in skupne lastnosti ostalih živali pri nas (koze, kunci, mačke, pes, kure, morski prašički). Skozi igro se naučijo , da se je potrebno upoštevati meje in spoštovati druga bitja. Vse te občutke otrok lahko  transformira v svoj vsakdan pri socialnem stiku z ljudmi (prijatelji, družinski člani, v šoli itn.).

Jahanje krepi motoriko, ravnotežje in tudi koncentracijo. Pomaga spoznavati lastno telo in sposobnosti ter tako krepi samopodobo.

Srečujemo se tudi ob slabem vremenu, saj to je del odgovornosti do živali, za katero skrbimo. Otroci se s tem naučijo, da za živali ne obstaja vreme, kajti potrebujejo skrb in nego ob dežju in vetru prav tako kot ob sončnih dneh.

V program spada druženje in igra z domačimi živali, spoznavanje oskrbe in nege njih, delo z njimi (krtačenje, vodenje, jahanje, skrb za opremo), igre v naravi in veliko več. 

Na konjičkovih uricah se naučimo spoštovanje in odgovornost do narave, živali in med seboj. Delamo brez prisile in z občutkom.

Za material in opremo je poskrbljeno. Otroci naj se oblačijo vremenu in terenu primerno. Za delo s konji pa naj prinesejo s seboj zaprte čevlje, dolge hlače, ob slabem vremenu pa dežni plašč, pozimi rokavice in kapo.

Med poletnimi počitnicami se srečujemo:

30. 6. do 4. 7. 2014

14. 7. do 18. 7. 2014

21. 7. do 25. 7. 2014

28. 7. do 1. 8. 2014

4. 8. do 8. 8. 2014

  • od ponedeljka do petka, od 8. do 13. ure – vključena je malica
  • Cena (od ponedeljka do petka): 100,00 € za en termin od 8. do 13. ure

V primeru, da bi otroka želeli pripeljati že pred 8. uro (morda zaradi prevoza, pomanjkanja varstva itn.), sporočite in ga z veseljem prejmemo tudi predčasno in bo z nami počakal do 8. ure.

Prijave zbiramo na:

  • mobitel: 041 675 482
  • e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • seveda pa tudi na Hipodromu pod Lescami

Jahalni tečaji med počitnicami

Tudi med letošnjimi počitnicami smo se odločili za  počitniške  jahalne tečaje. Vabimo vas, da se prijavite. Na tečaju se otroci naučijo poleg jahanja, tudi  skrbeti za konja, ga osedlati, obenem pa spoznajo značaj konja in njegovo naravo. Cena je zelo ugodna  in sicer 40 Eur za 4 obiske po dve uri.

Prijave na jahalne tečaje potekajo skozi cele počitnice in sicer vsak:

Ponedeljek od  08:30 do 10:30  ure

torek od 18:00 do 20:00 ure

četrtek od 16:00 do 18:00 ure

petek od 18:00 do 20:00 ure

sobota od 08.00 do 10:00 ure.

 

Prijave so možne preko email naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , telefona 041 675 482 Tanja  ali osebno na našem hipodromu v Lescah.

Vabljeni,da se nam pridružite.

 

Ponovno vpisujemo

Otroke stare od 8 do 13 let ponovno vpisujemo v začetni tečaj jahač začetnik in jahač 1!

Ponovno vpisujemo v začetni tečaj

 

Terapija s konji 2013

Predstavnikom lokelnih skupnosti smo predstavili terapijo s konji

Gre za novost v našem programu, namenjeno pred vsem ljudem, ki imajo težave v socialnih stikih, motnje čustvovanja, težave v komunikaciji, slabo samopodobo in neustrezne načine za spoprijemanje s stresom ali specifične učne in vedenjske motnje. Takšnih je žal zaradi vse večjih pritiskov sodobnega časa tudi pri nas vedno več.

Predstavljena terapija je vzbudila veliko zanimanja med udeleženci prireditve, med katerimi sta bila tudi radovljiški župan Ciril Globočnik in državni svetnik Stevo Ščavničar.

Terapija s konji 2013