Terensko jahanje

Terensko jahanje je primerno predvsem za izkušene jahače, ki obvladajo vse hode konja (korak, kas in galop). Za manj izkušene jahače, ki si želijo le sprehoda v naravi na konjskem hrbtu pa na povodcu popeljemo po bližnjih gozdovih in travnikih.

Tereni v okolici konjeniškega kluba so zelo razgibani in ponujajo različne možnosti za sprostitev na konjskem hrbtu. Tu so gozdovi, kjer z malo sreče lahko opazimo različne gozdne živali, prostrani travniki in poljske poti, ki kličejo po hitrejši ježi, pa reka Sava, ki predvsem v poletni vročini ponudi možnost za prijetno osvežitev. Vedno pa se najdejo tudi tisti še neodkriti kotički narave, kjer lahko občutimo vse tisto, kar našim očem ostane nevidno, ko se vozimo z avtomobilom, avtobusom … Najlepše izmed vsega pa je občutek svobode, ki ga občutiš na konjskem hrbtu med lepotami, ki jih v vseh letnih časih ponuja narava.

Organiziramo različne izlete:

  • v okolici kampa šobec (1 ura)
  • v okolici golf igrišča (2 uri)
  • do reke Save (1 ura)
  • ter po vaši želji tudi daljše izlete

 

 

 

 

 

Lahko izberete svojo pot : http://www.hipodromlesce.si/index.php/sl/reportagen/95-terenske-poti.html

Terensko jahanje je možno skozi celo leto, če to le dopuščajo vremenske razmere. Vljudno pa vas prosimo, da nas o vaših željah za izlet v naravo obvestite vsaj dva dni prej. Kontakt »

Ponovno vpisujemo

Otroke stare od 8 do 13 let ponovno vpisujemo v začetni tečaj jahač začetnik in jahač 1!

Ponovno vpisujemo v začetni tečaj

 

Terapija s konji 2013

Predstavnikom lokelnih skupnosti smo predstavili terapijo s konji

Gre za novost v našem programu, namenjeno pred vsem ljudem, ki imajo težave v socialnih stikih, motnje čustvovanja, težave v komunikaciji, slabo samopodobo in neustrezne načine za spoprijemanje s stresom ali specifične učne in vedenjske motnje. Takšnih je žal zaradi vse večjih pritiskov sodobnega časa tudi pri nas vedno več.

Predstavljena terapija je vzbudila veliko zanimanja med udeleženci prireditve, med katerimi sta bila tudi radovljiški župan Ciril Globočnik in državni svetnik Stevo Ščavničar.

Terapija s konji 2013

Dan odprtih vrat

Poglejte si utrinke z letošnjega dneva odprtih vrat. Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste se izkazali pri organizaciji in vsem vam, ki ste se prijazno odzvali našemu povabilu. Zabavno je bilo.

Dan odprtih vrat 2013