Kakšno veslo je najbolj primerno za supanje?

Sama sup vesla se nekoliko razlikujejo od klasičnih rafting oz. kajak veselj. Ta vesla so nekoliko daljša in tudi prilagojena uporabnikom, ki večji del časa stojijo na deski. To pomeni, da zelo težko uporabljamo kater drug tip vesel, ko skočimo na sup desko. Veslo za sup mora biti uporabniku popolnoma prilagojeno, tako po višini kot obliki. Vesla se razlikujejo po oprijemalih in lopaticah. Sama uporaba pa je odvisna glede naših adrenalinskih podvigov.

Za klasično uporabo supa že zadošča, da kupimo osnovno opremo, seveda cenovno dostopno, ki jo bomo uporabljali vrsto let. Za vse tiste, ki pa vidite potencial v supanju in v tem, da bo to postala vaša vsakodnevna aktivnost, pa vam priporočamo, da se pred nakupom opreme posvetujete s trgovci, ki vam bodo med drugim lahko samo opremo tudi posodili, dali v najem in se boste po sami uporabi lažje odločili, kater kos opreme vam bolj ustreza.

Vsak uporabnik ima različen občutek, ko stoji na deski. Vsak kos opreme se malenkost razlikuje, tako da je res ključnega pomena, da pri supanju ne dobite nepotrebnih oteklin, ki bi vam nenehno povzročale skrbi.

Vesla se nekoliko razlikujejo tudi po barvi. Seveda je priporočljivo, da so sama vesla primerno označena za vse tiste, ki preživite dlje časa na vodi. To pomeni, da v kolikor se pogosto pozno vračate iz vode, ste vidni plovilom oz. različnim svetlobnim efektom. To pomeni, da vas bodo ljudje na obali hitreje prepoznali ali opazoli.

Še ena stvar je zelo pomembna. Vsako veslo za sup je potrebno po uporabi vsaj delno očistiti. V kolikor svojo opremo posojate tudi drugim ljudem jih opozorite, da naj skrbno skrbijo za vsak kos opreme saj bo le tako vaša oprema odlično ohranjena.

Na koncu še ena koristna informacija. Vsa vesla so sestavljena iz večih delov, tako da je možno določene dele nadomestiti. Bodite zgolj pozorni, da vesla ne bodo preveč poškodovana. V tem primeru je menjava delov zelo otežena oz. je ni možno izvesti.